KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Jumping.


De Topsportcel van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie heeft het genoegen om vandaag de samenwerking met ex-wereldkampioen Jumping, Philippe Le Jeune, bekend te maken.

Philippe werd aangeduid als verantwoordelijke voor de selecties jumping op 2 en 3* niveau.  Hij zal hiervoor nauw samenwerken met bondscoach Peter Weinberg en zal steeds handelen in overleg met de Topsportcel van de KBRSF.

Prioritair bij deze opdracht is aldus voor Philippe de communicatie met de ruiters, die moeten weten wat er van hen wordt verwacht om door te groeien naar het topniveau.

Philippe zelf begon op 7-jarige leeftijd paard te rijden te Oostende, zijn internationale debuut maakte hij in 1981, toen hij de Belgische kleuren mocht verdedigen in Munchen (GER).

Zijn sportieve hoogtepunt bereikte hij toen hij Individueel Goud won tijdens de Wereldspelen in Lexington in 2010.  Voor deze overwinning werd hij later dat jaar beloond met de Nationale Trofee voor Sportverdienste. 

Als erkenning voor zijn rijkgevulde carrière onder de Belgische vlag, werd hij in 2012 onderscheiden met de Leopoldsorde, een belangrijke en hoge nationale onderscheiding.

De KBRSF is dankbaar dat zij zich zal kunnen laten bijstaan door een ervaringsdeskundige van dit niveau, en wenst Philippe veel succes bij deze nieuwe uitdaging.