KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Endurance.


Goud voor Louna Schuiten in Ermelo!


Vrijdag 11 mei werd het Nederlands kampioenschap gereden in een CEI3* van 160 km. in Ermelo op een zeer mooi parcours op de Veluwe. Onze landgenoten deden het uitstekend met een eerste, derde en zesde plaats.


Om 6 u. 's morgens gingen 32 deelnemers waaronder 7 Belgen van start en speelden van bij de eerste kilometers een belangrijke rol: Raphael Van Cauter/Altaïr du Gréou, Louna Schuiten/Sabah du Courtisot, Danny Droghini/GE Saroum, Maarten Stillaert/LSD Marius, Sammy Seigers/LI Krezus. Gedurende heel de dag bleven zij vooraan. Na het vierde deel veranderde het klassement heel wat omdat de deelnemers 8 km. meer deed doen door een vergissing bij de afbakening van het parcours (een probleem dat niet nieuw is in Ermelo). Het is na deze lus dat de paarden van Raphael Van Cauter (leider van de wedstrijd) en Maarten Stillaert geweigerd werden bij de dierengeneeskundige controle. Louna Schuiten neemt met Sabah de leiding over en wint ook ondanks een mooie achtervolging van de Zwitserse Barbara Lissarague die tweede wordt op ongeveer 3 minuten. Danny Droghini wordt met Saroum derde en Sam Seigers eindigt met Kresus zesde: een mooie prestatie voor deze twee combinaties die in Ermelo hun eerste wedstrijd van 160 km. reden.

 

Rekening houdend met de 8 bijkomende kilometer liep Sabah du Courtisot (ruin, 12 jaar, Khersik El Asrit x Love) aan 18 km/u, GE Saroum (ruin, 12 jaar, Madras Kossack x Drug) aan 17 km/u en LI Krezus (ruin, 13 jaar, Djain x Pedant) aan16 km/u.

 

Na haar derde plaats in Madrid vorig weekend (met Divine d'Aranguren), lijkt Louna Schuiten in topvorm en kan ook Sabah deel uitmaken van de long list voor de WEG in Tryon. Maar ook Saroum en Krezus zullen de aandacht van de chef d'équipe getrokken hebben.  

 

Eveneens te onthouden zijn de mooie prestaties van Nicolas Willems op de CEI2*120 alsook die van Hémeline Piront en Jean-Philippe Cohard (podium !) op de CEI1*80.