KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Jumping


Op 26 februari verzamelde de top van de Belgische springsport in de kantoren van de KBRSF voor een vergadering ter voorbereiding van het seizoen 2018 in aanwezigheid van coach Peter Weinberg en directrice KBRSF, Wendy Laeremans.

Nieuw voor 2018 is de aangepaste kaderindeling Jumping, die door coach Peter Weinberg werd opgesteld.

De kaderindeling zal voortaan ook niet meer uitsluitend gebaseerd worden op resultaten, de combinaties zullen ook worden ingedeeld volgens de evaluatie en appreciatie van de coach en dit met als doel om een correcte weerspiegeling van de actuele topsportprestaties te kunnen geven.  De kaders omvatten de beste Belgische combinaties, die worden begeleid door de bondscoach. Er zal worden gewerkt met een A-en B-kader, en een High Potential groep. De kaderindeling waarmee het seizoen zal worden ingezet, vindt u via volgende link: https://www.equibel.be/media/docs/1519988828-1.pdf.

 

Volgend topic op de agenda van de vergadering: Het wedstrijdseizoen 2018 en de verdeling van de eerste Nations Cup DIvision I. Er werden België in de eerste divisie vijf landenwedstrijden toegekend: Samorin, St.Gallen, Sopot, Rotterdam en Hickstead. Op elke van deze wedstrijden kan de Belgische ploeg punten sprokkelen voor de finale in Barcelona. Aan deze finale nemen de 7 hoogst geklasseerde landen van de eerste divisie deel. Enkel de nummer 10, het land met de minste punten, zal zakken naar tweede divisie aan het einde van het seizoen.  Doelen voor onze Belgen dit seizoen zijn natuurlijk het behoud van een plaats in Divisie 1 en een kwalificatie voor de Finale in Barcelona.
Voor de wereldruiterspelen doelt team België op een top-6 plaats, want dit betekent een ticket voor de volgende Olympische Spelen.