KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Endurance.


Mooie prestaties van Dune White en bevestiging voor Karin Boulanger in de Emiraten.


Onze landgenote Dune White zette zaterdag 10 februari een prachtige prestatie neer in de prestigieuze President Cup (CEI3*160 km) in de woestijn van Al Wathba. De Belgische endurance junior werd 52 ste op 270 starters (120 finalisten, 150 uitgesloten) aan een gemiddelde van 18,4 km/u in het zadel van LC Onix, een paard dat het hele jaar door in Abu Dhabi verblijft. In dienst van de stal van Al Reef dit winterseizoen, had Dune een maand geleden (op 6 januari) een andere grote CEI3* in de Emiraten (de Maktoum Cup in Dubaï) tot een goed einde gebracht aan 19 km/u met hetzelfde paard. Het verschil in snelheid is waarschijnlijk te wijten aan de extreem diepe bodem van de pistes van Al Wathba, meerbepaald in de zeer moeilijke tweede lus van 34 km, Tora Bora genoemd. 

Karin Boulanger was met haar toppaard, Tawfiq du Courtisot (Milora Park Blue Fire x El Maharif) een week van te voren afgereisd. Karin Boulanger en de kleine 11 jarige ruin (1m47) bevestigden hun mooie prestatie op het Europees kampioenschap vorig jaar in augustus in Brussel (13de en beste Belg aan 17,9 km/u) en eindigden 91ste aan 16 km/u in het peloton van de beste Europese paarden die aanwezig waren. 

De Belgische junior Laura Lenges (met een paard uit België) en de ervaren Elisabeth Hardy (met een paard uit de Emiraten) haalden de eindmeet jammer genoeg niet.