KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Jumping


De voorbije dagen vonden er wederom twee internationale jumpingcursussen voor officials plaats in België.  Van 13 tot en met 15 december was er een Level 1 stewarding cursus in het Azelhof in Lier tijdens de CSI2* Xmas edition die daar werd georganiseerd. 

Marie Hernek (SWE) en Jean-Pierre Quisquater (BEL) gaven informatie door aan een internationaal gezelschap met deelnemers uit België, Frankrijk, Nederland, Brazilië, Finland, Ierland, Slovakije, Polen en Turkije.  Alle deelnemers slaagden in zowel de ingangs- als uitgangstesten want het bleek een bijzonder ervaren groep te zijn.   

Ook de Belgen waren succesvol en vanaf 1 januari zullen er dus 5 nieuwe jumpingstewards aan de FEI lijst kunnen toegevoegd worden. 

Lutgarde Engelen 
Christophe Janssen 
Claire Heye 
Peter Millet 
Sarah Verhamme 

Zowel VLP als KBRSF wensen hen van harte te feliciteren met het behaalde resultaat. 

Tijdens het voorbije weekend werd er dan in de burelen van KBRSF een refresher seminarie georganiseerd, met ook hier een twintigtal deelnemers.  Het waren opnieuw Maria Hernek en Jean-Pierre Quisquater die opnieuw tekst en uitleg verzorgden bij de nieuwe reglementen aangaande stewarding voor 2018.