KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Eventing


Lami-Cell Beker van België 2017 – einduitslag bekend

 

Na alweer een jaar van mooie en spannende sport, zijn wij verheugd vandaag de eindranking te kunnen publiceren en de laureaten te kunnen bekendmaken van de Lami-Cell Beker van België Eventing 2017.

Er vielen in 2017 punten te sprokkelen op negen verschillende wedstrijden tijdens dewelke de categorieën M en Z op het programma stonden.  De wedstrijden in kwestie waren Gavere, Waregem, Marchin, Arville, Diepenbeek, Nokere, Brugge, nogmaals Marchin en Merksplas.

Voor de pony’s voorzag sponsor Lami-Cell een aparte ranking waarbij punten verdeeld werden in de reeks PZ, die doorging op 5 wedstrijden, in Gavere, Waregem, tweemaal in Marchin en in Merksplas.

 Tot op het laatst bleef het een spannend haasje-over spel van het klassement, de vijf beste resultaten per combinatie werden opgeteld en zo kwamen de uiteindelijke overwinnaars uit de bus:

Voor de reeks paarden M&Z gaat de hoofdprijs naar Seppe Vilain, die met Kawa de la Cour Z afgetekend wint met een totaal van 67 punten. Een plaats op het tweede trapje van het podium is er voor Valentine Gabriel en Helena vd Breemeersen (58ptn). Het podium wordt vervolledigd door de combinatie Kobe Caemaert en Airagon Z (53ptn). De overige geldprijzen gaan naar Jarno Verwimp en Diabola M, en Thimothy Denutte met Coldplay. Zij delen de 4 plaats en hebben beiden 50 punten verzameld.

De top tien bestaat verder uit Rik Geirnaert en Kulo, Evelien Cattoir en Fiona van de Vlasbloemhoeve, Lois Chabot en Barlison, Shanna Wandels en Krovo’s Bugatti en Florian Guitard en Istar H Otrang.  Zij worden door sponsor Lami-Cell beloond met extra naturaprijzen.

Bij de pony’s krijgen we een duidelijke overwinning voor de combinatie Baptist Petillion en Hadgar. Zij werden tijdens het seizoen 2017 de hele tijd op de hielen gezeten door Anne Van Dijck en Gogo Girl Den Tip, die eindigen op een tweede plaats, en Zoé Vermoortele en Pahunto den Tip, die brons behalen.

De laureaten zullen hun prijs in ontvangst kunnen nemen tijdens een huldiging op 1 december 2017 in het kantoren van KBRSF te Zaventem, zij worden hiervoor nog persoonlijk uitgenodigd.

We kijken nu reeds uit naar een even spannend seizoen 2018 en naar de verdere samenwerking met onze trouwe sponsor Lami-Cell, die we uitdrukkelijk wensen te  bedanken voor het mogelijk maken van deze Lami-Cell Beker van België.

 U vindt het volledige klassement via deze link.